Емоційний фон українсько-польської історії на руку лише Росії — Клімкін

Емоційний фон українсько-польської історії на руку лише Росії — Клімкін

Укрінформ
Емоційний фон навколо складної історії України і Польщі є на руку лише Росії.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Офіційна Варшава, і це стосується не тільки міністра закордонних справ, по-перше, дуже добре відчуває, що емоційне навантаження історичних питань не грає нікому на користь, окрім Росії. По-друге, вона прекрасно розуміє, що ці питання не є ключовою проблемою у відносинах, однак вони мають дуже серйозне емоційне забарвлення для всіх нас і створюють відповідний емоційний фон”, - заявив Клімкін.

У цьому зв’язку він підкреслив, що офіційна Варшава “однозначно хоче працювати над вирішенням цих питань”. Водночас, Клімкін зауважив, що в Польщі є ряд політиків, які все ж хочуть “або вирішити ці питання на свій кшталт, або дійсно – залишити їх вирішення на довшу перспективу”. При цьому, свою роль, щоправда не головну, відіграє і наближення виборів.

Читайте також: Експерт: Небезпечно вважати, що зовнішня політика РФ - це лише Путін

Як повідомив глава української дипломатії, у Варшаві зі своїм колегою Яцеком Чапутовичем він узгодив “спільну візію”, яка полягає в тому, щоб зробити декілька знакових кроків з кожної сторони.

Він не повідомив, про які конкретно кроки йдеться, але наголосив, що вони всім відомі.

“Просто все полягатиме у послідовності”, - зауважив очільник МЗС, додаючи, що можна незабаром отримати позитивну динаміку.

Клімкін також висловив стурбованість “помітним зростанням у Польщі упередженості до іноземців, у тому числі по відношенню до українців”.

“Це у нас викликає занепокоєння, і ми послідовно захищатимемо права українців загалом як громади, так і її окремих представників. Ідеться, зокрема, про голову Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича”,- констатував глава МЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-