Секснасильство у конфліктах: Геращенко запросила в Україну спецпредставника ООН

Секснасильство у конфліктах: Геращенко запросила в Україну спецпредставника ООН

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко запросила відвідати Україну спеціального представника Генсека ООН з питань сексуального насильства в конфліктах Прамілу Паттен.

Про це перший віце-спікер повідомила у Facebook після зустрічі з Паттен.

«Зустрілася зі спеціальним представником Генсека ООН з питань сексуального насильства в конфліктах П. Паттен. Поінформувала про випадки сексуального насильства до українських заручників, також про факти сексуальних домагань бойовиків проти жінки-незалежного спостерігача СММ ОБСЄ, яку колеги врятували від негідника. Запросила пані Паттен відвідати Україну. Підкреслила, що ми зацікавлені у вивчення практик психологічної реабілітації і допомоги постраждалим внаслідок конфлікту», - написала Геращенко.

Читайте також: Моторошна історія лауреата Нобелівської премії і колишньої наложниці «Ісламської держави»

Вона з прикрістю констатувала, що окуповані території ( особливо Крим), тюрми Донбасу залишаються закритими для спостерігачів, тому важко уявити масштаби проблем, пов'язаних із сексуальними злочинами в зоні конфлікту. «Тема важка, й маю визнати, що й українська влада має докладати більше зусиль для ретельного збору всіє інформації, її фіксації, допомоги жертвам насильства», - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, українські правозахисники звернулися в Міжнародний кримінальний суд з матеріалами про сексуальне насильство в ході збройного конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-