НАЗК склало 80 протоколів про порушення у звітах політпартій

НАЗК склало 80 протоколів про порушення у звітах політпартій

Укрінформ
За результатами аналізу звітів політичних партій Національне агентство з питань запобігання корупції склало 80 протоколів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство провело аналіз 274-х звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року. Відповідно до актів про результати аналізу звітів та затверджених висновків вже складено 80 протоколів за виявленими фактами адміністративних правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначають у НАЗК, це порушення встановлених порядку подання або строків подання звіту політичної партії та порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

"Національне агентство направило до суду протоколи щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичних партій "Об’єднання "Самопоміч" та "Опозиційний блок". Закон України "Про політичні партії в Україні" встановлює заборону здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг", - наголосили в організації.

Читайте також: НАЗК тестує автоматизовану перевірку декларацій

Загалом, як зазначили у НАЗК, 26 протоколів, які складено на керівників політичних партій, керівників юридичних осіб (внескодавців) та на фізичних осіб, вже направлено до судових органів, це стосується таких партій: Опозиційний блок, Об’єднання "Самопоміч", "Україна понад усе", "Соціальна справедливість", "Союз лівих сил, "Київська Русь - Україна, "Совість України", "Народні ініціативи Олександра Фельдмана", "Праведність", "Зелений тризуб", "Християнсько-демократичний союз, ВО "Нова Україна", "Народної дії Надія", "Українська громадська рада", "Всеукраїнська Політична партія - Екологія та соціальний захист", "Християнсько-ліберальна партія", "Республіканська платформа", ВО "Свобода", ВО "Народні герої", "Єдина Країна", партія Наталії Королевської "Україна Вперед!".

Ще 54 протоколи будуть направлені до суду після завершення всіх дій, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, щодо притягнення відповідних осіб до адміністративної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-