Україні необхідна стратегія протидії агресору на Чорному і Азовському морях - Сироїд

Україні необхідна стратегія протидії агресору на Чорному і Азовському морях - Сироїд

Укрінформ
Україні необхідно розробити стратегію протидії агресору і захисту своїх інтересів в районах Чорного і Азовського морів.

На цьому наголосила на прес-конференції в рамках Львівського Безпекового форуму віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україні необхідно напрацювати програму взаємодії з Європою, а головне - розробити стратегію протидії агресору і захисту своїх інтересів в районах Чорного і Азовського морів. Сьогодні військові та прикордонники виконують кожен свої завдання, а спільної стратегії немає", - підкреслила Сироїд.

На її думку,  Україна в плані забезпечення безпеки Чорного і Азовського морів не виконала жодного завдання.

«Росія, як підводний човен, десятиліттями підбиралась до української частини Азовського і Чорного морів. І зараз піднімається із націленими на нас торпедами, загрожуючи не лише Україні, але й Західній Європі і навіть США. Боротися проти цього не зможе жодна окрема країна», - зазначила Сироїд, наголосивши на необхідності залучити якомога більше партнерів-союзників.

Читайте також: До Азовського моря зайшли ще два військові кораблі РФ

На Безпековому форумі, який проходить 24-26 жовтня у Львові, темою однієї з панельних дискусій стала ситуація в Азовському морі як економічний, безпековий та соціальний виклики. Участь у ній взяли провідні фахівці вітчизняного військово-морського відомства, Держприкордонслужби, експерти зі США, зокрема, президент Jamestown foundation Глен Ховард.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-