Порошенко пропонує Раді продовжити угоду з Нідерландами щодо МН17

Порошенко пропонує Раді продовжити угоду з Нідерландами щодо МН17

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонує Раді продовжити до 1 серпня 2019 року угоду про співпрацю з Нідерландами щодо МН17.

Відповідний законопроект № 0204 від 23 жовтня зареєстрований на сайті Верховної Ради.

"Мета: надання згоди на обов’язковість для України Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що схвалення проекту закону Верховною Радою сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", яка сталася на території України 17 липня 2014 року.

Наразі законопроект направлено на розгляд профільного комітету.

Як повідомлялося, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Британія і Нідерланди заявили, що ГРУ РФ “слідкує” за розслідуванням MH17

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України.

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що "Бук", із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-