Президент підписав указ про відзначення Дня Гідності та Свободи

Президент підписав указ про відзначення Дня Гідності та Свободи

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ “Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи” й доручив уряду створити організаційний комітет із підготовки та проведення відповідних заходів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Указ видано з метою належного відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, у зв’язку з п'ятою річницею початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності”, - ідеться в повідомленні.

Документом Президент доручив Кабінету міністрів утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, затвердити і забезпечити виконання відповідного плану заходів.

Читайте також: Порошенко доручив розширити програму субсидій через ціну на газ

Окремо визначено завдання уряду вжити разом з Київською міською державною адміністрацією невідкладних заходів щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій та зберігання музейних предметів.

Указ також містить низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади, спрямованих на належне відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні та за кордоном у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-