Суд у справі про держзраду Януковича пішов на перерву

Суд у справі про держзраду Януковича пішов на перерву

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича до 25 жовтня.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд розуміє, що наразі ви вже не можете продовжувати виступ у дебатах, оскільки ви зайняті у іншому процесі у Святошинському райсуді. Суд оголошує перерву до завтра до дев'ятої години", - сказав Дев'ятко, звертаючись до платного адвоката Януковича Олександра Горошинського.

У середу адвокат Горошинський продовжив свій виступ у судових дебатах.

Він говорив про лист Януковича до Путіна, згадував також про те, що Янукович нібито писав листи до країн-членів Угоди про мирне врегулювання кризи. 

Горошинський також згадував слова Клюєва про те, що Янукович нібито йшов на всі поступки.

Адвокат також коментував виступ екс-постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна на засіданні Радбезу ООН у березні 2014 року, де останній зачитував лист Януковича до Путіна, і попросив визнати фотокопію цього листа "неналежним і недопустимим доказом".

"Я заявляю відповідне клопотання. Ще раз наголошую, що доказів існування оригіналу цієї заяви відсутні. Юридичних даних про існування цього листа немає", - додав Горошинський.

Суд після цього оголосив перерву до 25 жовтня.

Як повідомлялося, 13 вересня суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступили двоє адвокатів Януковича - державний адвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Ще один платний адвокат Януковича Олександр Горошинський мав закінчити свій виступ саме 19 жовтня.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Уперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

Читайте також: Адвокат Януковича продовжив читати дебатну промову

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-