Клімкін обговорить з Сіярто провокації РФ на Закарпатті

Клімкін обговорить з Сіярто провокації РФ на Закарпатті

Укрінформ
Міністри закордонних справ України й Угорщини Павло Клімкін і Петер Сіярто обговорять в середу у Варшаві консульські питання, російські провокації та фінансування Будапештом проектів в Закарпатті.

Про це, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу, заявив під час прес-конференції у Варшаві глава МЗС України Павло Клімкін.

"Ми почали обговорювати порядок денний комплексних консульських консультацій і завтра маємо це завершити. Це дуже важливо у контексті того скандалу, який відбувся у консульстві в Берегово (незаконна роздача угорських паспортів громадянам України - ред.)", - заявив Клімкін.

Він зауважив, що Росія активно використовує проблематику українсько-угорських відносин у своїй пропаганді.

"Наприклад, ви бачили декілька днів тому появу плакатів, в яких начебто йде мова про угорський сепаратизм",- уточнив він.

За словами Клімкіна, провокації у Закарпатті раніше організовували російські спецслужби з території Придністров'я, до них залучалися також і громадяни Польщі.

"Тому ці питання будемо й надалі обговорювати", - підкреслив він.

Клімкін додав, що серед важливих питань, які потрібно обговорити з Сіярто, буде також і взаємодія у питанні угорського фінансування Закарпаття.

У свою чергу глава МЗС Польщі Чапутович підкреслив, що Варшава готова допомогти у вирішенні конфлікту між Угорщиною та Україною з повагою до питань нацменшин, а з іншого боку - до територіальної цілісності України.

"Польща усвідомлює наслідки цих суперечок, зокрема і для відносин НАТО-Україна. Ми хочемо, аби цю проблему було розв'язано, якщо буде воля двох сторін",- підкреслив Чапутович.

Читайте також: Клімкін почав візит до Варшави відвіданням могил вояків УНР

Як інформувало агентство, під час візиту до Варшави Клімкін, зокрема, проведе переговори зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем і виступить на Варшавському безпековому форумі. Крім того, міністр виступить в Польському інституті міжнародних справ на тему “Європейська безпека у світі після 2014 року”, зустрінеться з представниками української діаспори в РП. Також на безпековому форумі планується зустріч українського міністра з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-