Десять депутатів не прийшли на жодне засідання Ради у жовтні - КВУ

Десять депутатів не прийшли на жодне засідання Ради у жовтні - КВУ

Інфографіка
Укрінформ
Лише третина депутатів відвідали всі засідання Ради у жовтні, 10 депутатів за місяць не з'явились на жодному засіданні.

Такі дані оприлюднив у вівторок Комітет виборців України

"Лише 37% народних депутатів (157 із 423) відвідали всі засідання Верховної Ради у жовтні", - зазначається в повідомленні.

За даними письмової та електронної реєстрацій, десять депутатів не були на жодному засіданні. Серед них - Вадим Рабінович, Лев Підлісецький, Гліб Загорій і Дмитро Ярош. Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження.

Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Крім того, не відвідували засідання В'ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.

Найбільше депутатів-прогульників у групах "Воля Народу" та "Відродження", а також фракції "Опозиційного блоку". У середньому на засіданнях Ради були відсутні з невідомих причин 42% депутатів "Волі Народу", 31% - "Відродження" та 30% - "Опозиційного блоку". Найвищі показники в "Народного Фронту" та Блоку Петра Порошенка. У середньому на засіданнях були відсутні 15% депутатів НФ, 16% - БПП, 18% - "Батьківщини", 20% - РПЛ, 26% - "Самопомочі" та позафракційних депутатів.

Читайте також: На момент закриття Ради у залі було 15 депутатів

У порівнянні з вереснем кількість депутатів-прогульників зросла. У вересні всі засідання Ради відвідали 43% народних депутатів, жовтні - 37%.

Найбільше депутатів офіційно були відсутні на пленарному засіданні Ради в п'ятницю, 19 жовтня, - 123 депутати.

Всього за місяць відбулося 12 пленарних засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-