Парубій нагадав Раді про важливе питання, яке не розглянули цього тижня

Парубій нагадав Раді про важливе питання, яке не розглянули цього тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій рекомендуватиме парламенту розпочати роботу наступного пленарного тижня з розгляду законопроектів про протимінну діяльність.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня в нас залишилося важливе питання щодо розмінування. Є чотири зареєстрованих законопроекти. Питання розмінування - це, перш за все, гуманітарне питання для України. Водночас воно вже набуло міжнародного звучання для наших партнерів, які готові виділяти кошти і підтримувати Україну в розмінуванні, для чого й треба законопроект, який чітко регламентує і визначає яким чином відбувається цей процес. І тому цей закон я трактую як невідкладний. І я буду рекомендувати, щоб з нього ми розпочали роботу наступного (пленарного - ред.) тижня», - зазначив Парубій.

Згідно з календарним планом проведення сесії, наступний пленарний тиждень у Верховній Раді розпочнеться 6 листопада і триватиме до 9 листопада.

Читайте також: Законопроект про протимінну діяльність пройшов комітет ВР

Як повідомлялося, у 2016 році у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти про протимінну діяльність - урядовий проект № 4137, ініційований у лютому Арсенієм Яценюком, та альтернативний йому проект № 5189-1, внесений Володимиром Гройсманом у квітня 2016-го. Проте обидва документи були відкликані та зняті з розгляду.

Народні депутати України Ірина Геращенко та Ірина Фріз, яка є членом комітету з нацбезпеки і оборони і головою української парламентської делегації в ПА НАТО, підготували до внесення на реєстрацію в парламенті новий законопроект про протимінну діяльність.

За даними Міністерства оборони, внаслідок діяльності терористичних угрупувань та агресії Російської Федерації проти України близько 7 тис. кв. км звільнених територій Донецької та Луганської областей забруднено мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

17 жовтня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендуватиме ухвалити в першому читанні законопроект народного депутата Івана Вінника ?9080-1 «Про протимінну діяльність в Україні». Загалом на розгляд Ради у першому читанні 18 жовтня було винесено чотири депутатських законопроекти – ?9080, 9080-1, 9080-2 і 9080-3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-