Законопроект про посилення кібербезпеки ЦВК пройшов перше читання

Законопроект про посилення кібербезпеки ЦВК пройшов перше читання

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону, який має на меті забезпечення захисту інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії в умовах постійних кібератак. 

Рада ухвалила у першому читанні законопроект щодо посилення кібербезпеки ЦВК

За ухвалення законопроекту №8496 "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" за основу проголосували 237 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Суть цього законопроекту в тому, щоб вжити низку заходів з метою забезпечення кібербезпеки інформаційних систем Центральної виборчої комісії та Державного реєстру виборців. Цей законопроект не передбачає виділення додаткових коштів, а можливість ті кошти, які виділені ЦВК на проведення виборів у містах обласного значення, перекинути на відповідну мету щодо кібербезпеки інформаційних систем ЦВК", - зазначив під час презентації законопроекту його ініціатор - голова Комітет з питань правової політики та правосуддя, народний депутат Руслан Петрович.

У документі зазначається, що для здійснення ряду заходів з підвищення безпеки вбачається необхідним створення в Секретаріаті Комісії окремого підрозділу із кібербезпеки інформаційних ресурсів, а також про потребу у закупівлі відповідних програмних засобів для забезпечення функціонування Державного реєстру виборців.

Читайте також: Українські вибори: експерти обговорили можливі сценарії втручання РФ

Так, законопроектом пропонується: внести зміни до додатка №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", збільшивши видатки загального фонду за бюджетними програмами 6731010 "Керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів" та 6731050 "Функціонування Державного реєстру виборців" відповідно на 36 810,0 та 12 850,0 тис. грн за рахунок зменшення видатків загального фонду за бюджетною програмою 6741020 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" на 49 660,0 тис. гривень.

Законопроект дозволить забезпечити надійне та безперебійне функціонування інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії та вжити додаткових заходів щодо забезпечення  безпеки зазначених ресурсів під час підготовки та проведення виборів у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-