ЄС не має права відібрати в українців надію – німецький депутат

ЄС не має права відібрати в українців надію – німецький депутат

Укрінформ
Європейський Союз не повинен закривати свої двері для українців, для яких він є величезним мотиватором у проведенні реформ.

Таке переконання висловив депутат німецького Бундестагу (Cоюз 90/Зелені), голова німецько-української групи співпраці у парламенті Омід Нуріпур, виступаючи в середу ввечері на 14-й конференції “Київського діалогу” у Фонді Конрада Аденауера в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перспектива вступу дає не тільки надію, вона дає стабільність…Ми не можемо розчарувати цих людей, там є ейфорія, є сподівання. Ми маємо допомогти цим людям, не віднімати у них надію”, - сказав Нуріпур у ході панельної дискусії “Європейські перспективи для України в контексті національних виборів та виборів до Європейського парламенту 2019 року”.

Україна, підкреслив політик, заслужила на солідарність, відвертість і чесність, особливо в цей важкий час, коли вона змушена вести війну та робити водночас трансформування.

Депутат Бундестагу звернув увагу на те, що “кожного дня надходять добрі новини з України”, але про них не розповідають. Треба зробити так, щоби люди на Заході знали про позитивні зрушення. Голова міжпарламентської групи дружби вважає за доцільне спонукати якомога більше депутатів, функціонерів поїхати в Україну та самим подивитися, побачити зміни на місці. Завданням політиків є також cпростовувати “політично мотивовані історично неакуратні твердження”, розвінчувати відверто фальшиві заяви деяких колег, які є рупорами Кремля.

Читайте також: НАТО й надалі надаватиме Україні потужну політичну й практичну підтримку

Він визнав, що фактично у кожній країні Західної Європи є пропутінські партії. Саме вони в першу чергу наполягають на знятті санкцій.

“Ніхто не отримує користі від санкцій, я перший буду радий їх зняттю, але Росія має щось поміняти у своїй поведінці, а цього досі не сталося”, - сказав Нуріпур. Для введення санкцій були підстави, коли вони зникнуть, тоді будуть зніматися санкції, нагадав він. Звичайно Заходу потрібен діалог з Росію у міжнародних справах, визнав Нуріпур, але констатував, що до цього часу справи не просуваються. Німецький політик зауважив, зокрема, що доти, доки росіяни не будуть готові до modus vivendi у питанні Криму, неможливо буде досягти домовленостей з ними. “Але метою залишається відновлення міжнародного права, що означає: Крим був і залишається українським”, - наголосив він.“Немає ніякої громадянської війни в Україні, є війна. І це не заморожений конфлікт, коли щодня гинуть люди”, - підкреслив депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-