У Мінську обговорили гуманітарне розмінування на Донбасі — Сайдік

У Мінську обговорили гуманітарне розмінування на Донбасі — Сайдік

Укрінформ
Безпекова робоча група в Тристоронній контактній групі на засіданні в Мінську 16 жовтня обговорила додаткові заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню, питання розведення сил і засобів, а також практичне здійснення гуманітарного розмінування.

Про це йдеться в заяві спеціального представника голови ОБСЄ в Україні і в Тристроннній контактній групі Мартіна Сайдіка.

"Група обговорила додаткові заходи щодо забезпечення сталого і довготривалого режиму припинення вогню, питання розведення сил і засобів, а також практичне здійснення гуманітарного розмінування", - заявив Сайдік, говорячи про роботу безпекової підгрупи.

Він наголосив на тому, що останнім часом різко зросла кількість порушень режиму припинення вогню, що неминуче призводить до нових жертв серед цивільного населення. "Вам, напевно, вже відомо про загибель двох жінок - матері й дочки - минулого тижня в ОРЛО. В зв'язку з цим я ще раз настійно закликаю всі сторони не допускати такого розвитку і виявляти стриманість", - заявив представник ОБСЄ.

У центрі уваги економічної робочої групи було водопостачання в системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу", зокрема, подальші кроки з проведення ремонтних робіт на Південно-Донбаському водогоні у промисловій зоні Авдіївки, сказав Сайдік.

Крім того, за словами Сайдіка, гуманітарна робоча група продовжила дискусії з питань, пов'язаних із обміном утримуваних і пошуком зниклих безвісти осіб. Група також обговорила можливості поліпшення умов перетину лінії зіткнення через пункти пропуску.

"Політична робоча група продовжила свою роботу за відомими вам пунктами, як, наприклад, імплементація формули Штайнмайєра", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Денісової заявляють, що у "ДНР" замовчують ситуацію з отруєнням водою у Макіївці

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні і в ТКГ також нагадав, що на початку жовтня в Україні було продовжено дію закону про особливий статус окремих районів Донецької і Луганської областей. "Зі свого боку, я вітаю цей факт як свідоцтво прихильності України Мінським угодам і мирному вирішенню конфлікту", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-