Раду кваплять із кримінальним покаранням за незаконний перетин кордону

Раду кваплять із кримінальним покаранням за незаконний перетин кордону

Укрінформ
Представник Президента у Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко наполягає на ухваленні парламентом у четвер, 18 жовтня, законопроекту № 7017 «Про внесення змін до ККУ щодо відповідальності за незаконний перетин держкордону».

Про це вона сказала з трибуни парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я би попросила шановний парламент, завтра у нас буде активна фаза бюджетного процесу, буде велика кількість народних депутатів, не дивитися на опозиційні чи провладні повноваження, не змагатися в тому, хто більш красномовно скаже із цієї трибуни, а консолідуватися і прийняти у другому читанні цей законопроект», - заявила Луценко.

За її словами, до законопроекту було внесено близько 30 пропозицій від народних депутатів, 20 з яких враховані.

Луценко наголосила на необхідності невідкладного ухвалення закону з огляду на активізацію діяльності диверсійних розвідувальних груп РФ на території України напередодні виборів та надання автокефалії Українській церкві.

Представник Президента зазначила, що у підготовленому до другого читання законопроекті враховано пропозиції прикордонників.

Читайте також: Рада не дозволила притягнути Колєснікова до відповідальності

Водночас вона підкреслила, що невідкладне ухвалення цього проекту закону підтримується Президентом.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 вересня ухвалила в першому читанні законопроект № 7017 щодо запровадження кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону громадянами держави-агресора або іншими особами в інтересах РФ.

Законопроектом також передбачається встановлення кримінальної відповідальності за перетин кордону для осіб, яким заборонено в'їзд на територію України, а також для осіб, які є представниками силових структур держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-