Україна розраховує на підтримку всіх країн НАТО в діалозі з Угорщиною - віце-прем'єр

Україна розраховує на підтримку всіх країн НАТО в діалозі з Угорщиною - віце-прем'єр

Укрінформ
Україна спільно з Альянсом працюватиме задля відновлення політичного діалогу високого рівня у форматі Комісії Україна-НАТО, який наразі заблокований угорською стороною.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічене у Києві, повідомляє Урядовий портал.

"Питання двостороннього формату, на жаль, угорці використовують на багатонаціональній платформі НАТО, де основним принципом взаємодії є консенсус. Задля конструктивного діалогу з Угорщиною для України надзвичайно важлива у цьому питанні участь 28 інших членів НАТО, що, безумовно, матиме більшу вагу в конструктивному діалозі з Угорщиною щодо імплементації мовної статті Закону України "Про освіту", - сказала Климпуш-Цинцадце.

Віце-прем'єр-міністр розповіла про процес реформ в Україні, зокрема, про схвалення Закону "Про національну безпеку України" та низку інших важливих законопроектів.

"Визначальною, на мою думку, є спільна робота уряду, парламенту та Президента щодо відображення національної мети - членства в ЄС та НАТО - на державному рівні, у законодавчих актах, зокрема, в Конституції України. Очікуємо, що закон про відповідні зміни до Конституції буде ухвалено уже в кінці цього року", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Сторони обговорили питання спільної протидії викликам та загрозам з боку Росії у контексті підготовки та проведення виборів в Україні. Зокрема, йшлося про необхідність зміцнення системи кібербезпеки та кіберзахисту України, обмін досвідом у протидії гібридним загрозам та інформаційним атакам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-