Парубій прокоментував розірвання зв'язків Москви з Константинополем

Парубій прокоментував розірвання зв'язків Москви з Константинополем

Укрінформ
Російська православна церква, розриваючи зв'язки з Константинопольською патріархією, тим самим розв'язує міжнародний релігійний конфлікт.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора надійшла новина, що Російська православна церква розриває спілкування зі Вселенською патріархією. Фактично Кремль через підконтрольну йому релігійну організацію розв'язує міжнародний релігійний конфлікт між православними церквами», - підкреслив Парубій.

Окрім того, він нагадав, що Росія скликала також засідання ради Національної безпеки і оборони для обговорення рішення Константинополя і Всесвятійшого патріарха Варфоломія щодо надання Україні автокефалії.

Парубій укотре висловив упевненість, що найближчим часом відбудеться Всеукраїнський православний собор, у якому візьмуть участь «усі ієрархи - патріоти України», на якому буде оголошено про створення Єдиної Помісної Української православної церкви.

Читайте також: Чи то розкольники, чи то сектанти - соцмережі про рішення РПЦ

Спікер ВР закликав до об'єднання всіх патріотів у продовженні боротьби за створення Єдиної Помісної Української православної церкви.

Він також подякував Президенту Петру Порошенку за «неймовірні зусилля» у процесі надання Україні автокефалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-