ЄБРР призначив нового директора в Україні

ЄБРР призначив нового директора в Україні

Оновлено
Укрінформ
Главою представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні замість Франсіса Маліжа стане Маттео Патроне.

Про це Маліж написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ЄБРР оголосив про те, що Маттео Патроне (чинний представник ЄБРР в Румунії і Болгарії) буде висунутий на посаду генерального директора і приїде до Києва, щоб стати моїм наступником. Я залишаю Україну, але Україна не залишає мене. Відтепер у вас є новий друг у Лондоні", - повідомив він.

Маліж також наголосив, що представить Патроне на новій посаді у найближчі тижні.

Читайте також: Проти глави ЄБРР почали розслідування - Reuters

Як повідомляє в своєму прес-релізі ЄБРР, Патроне працюватиме в Києві і відповідатиме за наступну групу країн: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова і Україна. Сукупний історичний обсяг інвестицій банку в різні сектори економік цих шести країн складає майже 24 млрд євро.

«Для мене велика честь бути призначеним на цю позицію в ЄБРР і відповідати за цей цікавий регіон. Моєму попередникові вдалося домогтися вражаючих результатів у всіх країнах регіону. Моїм пріоритетом буде створення відповідних умов нашим командам на місцях для розвитку цього успіху. Потреби в наших послугах значні, і у нас є, що запропонувати. Нашим завданням буде продовження роботи зі збільшення конкурентоспроможності місцевих економік у міру їх подальшої євроінтеграції”, - сказав Патроне. 

Патроне є громадянином Італії. Він почав працювати в лондонському офісі ЄБРР в 2008 р. в департаменті корпоративних інвестицій, куди прийшов після успішної кар'єри в приватному секторі. У 2012 р. він очолив офіс ЄБРР в Сербії, а в 2015 р. був призначений на посаду директора і регіонального глави ЄБРР в Румунії і Болгарії. Під його керівництвом інвестиції ЄБРР в ці країни склали більше ніж 2 млрд євро. Патроне розпочне виконання своїх обов'язків 1 листопада.

Як повідомлялося, в травні глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер завершив роботу на цій посаді і перейшов у лондонський офіс банку. У зв'язку з цим Франсіс Маліж був призначений відповідальним за діяльність ЄБРР в Україні.

У липні ЄБРР призначив Франсіса Маліжа керуючим директором в секторі фінансових установ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-