Клімкін назвав важливий елемент

Клімкін назвав важливий елемент "Східного партнерства"

Укрінформ
Важливим елементом ініціативи "Східного партнерства" має стати поглиблення галузевої взаємодії між ЄС та трьома асоційованими партнерами з метою їх подальшої галузевої інтеграції до ЄС. 

Про це заявив у виступі на міністерському засіданні "Східного партнерства" у Люксембурзі міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС.

"У своєму виступі міністр Павло Клімкін зазначив, що у контексті розвитку "Східного партнерства" після 2020 року важливим елементом ініціативи має стати поглиблення галузевої взаємодії між ЄС та трьома асоційованими партнерами з метою їх подальшої галузевої інтеграції до ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, головними темами дискусії були стан виконання "20 досягнень до 2020 року" та перспективи подальшого розвитку "Східного партнерства", зокрема у контексті наближення 10-ї річниці заснування цієї зовнішньополітичної ініціативи ЄС.

Клімкін закликав ЄС бути амбітним, реагувати на прагнення партнерів представити до десятої річниці "Східного партнерства" конкретні проекти з максимально відчутними результатами для суспільства, а також започаткувати дискусію щодо майбутнього "Східного партнерства".

Глава зовнішньополітичного відомства України також відзначив важливість посилення безпекового виміру "Східного партнерства" та активізації співпраці з протидії гібридним і кібернетичним загрозам, зокрема з боку Росії. Особливої важливості це набуває в контексті майбутніх виборів в Україні та ЄС, акцентував міністр.

Читайте також: На картах та на фактах: Клімкін розповів, до чого призведе агресія РФ у Азовському морі

На полях засідання відбулися зустрічі Клімкіна з міністром закордонних справ Великої Британії Джеремі Хантом, міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, Генеральним секретарем Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Хельгою Шмід.

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у Міністерському засіданні "Східного Партнерства" у м. Люксембурзі. Зустріч пройшла під головуванням Високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні та за участю міністрів закордонних справ держав-членів ЄС, країн-учасниць ініціативи СхП та Комісара ЄС із питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнеса Гана.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-