Ключі від миру для України не в Києві і не в Брюсселі - Президент

Ключі від миру для України не в Києві і не в Брюсселі - Президент

Укрінформ
Ключі від миру для України знаходяться не в Києві, не у Брюсселі чи Вашингтоні, а в Москві.

Про це заявив напередодні у Херсоні в інтерв'ю на місцевому телеканалі "ВТВ плюс" Президент України Петро Порошенко, який відвідав Херсонщину з робочою поїздкою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу бути дуже обережними, і з великою продуманістю ставитися до обіцянок деяких політиканів і популістів про те, що вони ось так повернуть мир. Ключі від миру лежать не в Києві, інакше мир був би чотири з половиною роки тому - я неодноразово вибачався за такі дуже оптимістичні обіцянки, які були надані в 2014 році. І зараз хочу вибачитись. Але наголошую: ключі від миру знаходяться також не в Брюсселі, не у Вашингтоні. Ключі від миру знаходяться в Москві", - сказав Президент.

Читайте також: В Україні не було, нема і не буде державної церкви - Президент

Як він наголосив, необхідно забезпечити мир для України. Але досягти цього треба на умовах повернення України на Донбас і в Крим, а не на умовах капітуляції України. "Бо ті, хто хочуть запропонувати мир на умовах обміну територій, не отримують ні миру ні територій. Чому? Бо Путіну не потрібен Крим, і вже точно не потрібен Донбас, йому потрібна вся Україна", - заявив Порошенко.

Як він зазначив, президент РФ Володимир Путін через окуповані українські території намагається маніпулювати, шантажувати і впливати на Україну, зупинити її європейський вектор розвитку, зупинити євроатлантичну інтеграцію, зупинити реформи в Україні і повернути всю Україну до складу Російської імперії. "Звичайно, ми цього не допустимо", - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-