Москаль закликає Раду розібратися з подвійним громадянством чиновників і депутатів

Москаль закликає Раду розібратися з подвійним громадянством чиновників і депутатів

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликав Верховну Раду вирішити питання подвійного громадянства в правовому полі, аби не провокувати криз у стосунках між державами.

Про це йдеться на офіційному сайті голови облдержадміністрації.

Як відомо, на сьогодні за списками “Миротворця” звільнені три особи, які є працівниками Берегівської та Виноградівської райдержадміністрацій і мають статус державних службовців.

“Оприлюднення списку осіб, котрі, за твердженням сайту “Миротворець“, мають угорське громадянство, не може бути причиною для звільнень цих осіб із роботи, однак є підставою для серйозної перевірки”, – заявив Москаль.

За його словами, ст. 84 Закону України «Про державну службу» забороняє особам, які мають громадянство іншої країни, займати посади в системі державної служби. Із цими людьми, додав Москаль, проведені співбесіди, в ході яких вони особисто визнали, що мають угорське громадянство.

Читайте також: Угорські паспорти: Клімкін прокоментував скандал із сайтом “Миротворець”

Він також заявив, що особи зі списку, які займають посади в органах місцевого самоврядування, а також у сфері освіти, медицини, соціального захисту тощо, навіть у разі підтвердження наявності угорського громадянства не можуть бути звільнені, оскільки для цього немає правових підстав. Це ж стосується й численних депутатів сільських, селищних, міських та районних рад, які займаються депутатською роботою на громадських засадах.

“Як бути з цими людьми має визначити Верховна Рада України шляхом внесення відповідних змін у законодавство про працю та про статус депутатів місцевих рад”, - наголосив Москаль і закликав Верховну Раду раз і назавжди вирішити питання подвійного громадянства в правовому полі.

Як повідомляв Укрінформ, оприлюднений сайтом “Миротворець” список власників угорських паспортів на Закарпатті спричинив скандал у відносинах між Україною та Угорщиною. Сьогодні в Ужгороді з цього приводу на закритій зустрічі збиралися представники угорської громади Закарпаття за участі міністра закордонних справ Павла Клімкіна, послів, чиновників та силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-