Глави МЗС країн ЄС та

Глави МЗС країн ЄС та "Східного партнерства" підіб'ють підсумки виконання 20 пріоритетів

Укрінформ
На міністерській зустрічі програми ЄС "Східне партнерство" в Люксембурзі буде підбито проміжні підсумки виконання пріоритетів "20 завдань на період до 2020 року" і підготовку до святкування 10-річчя "Східного партнерства" в травні 2019 року.

Про це заявила на брифінгу в п’ятницю, 12 жовтня, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є чіткий перелік пріоритетів "20 завдань на період до 2020 року", які були схвалені декларацією "Східного партнерства", і, по суті, на цій зустрічі міністрів закордонних справ йтиметься про проміжне підбиття підсумків їх виконання і, можливо, також більш активного залучення Європейського Союзу до реалізації цих пріоритетів", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що важливим питанням для України є також просування формату "Східне партнерство+". Климпуш-Цинцадзе пояснила, що Україна, Молдова, Грузія мають угоди про асоціацію з ЄС, і хоча й рухаються з різною швидкістю в різних секторах по їх виконанню, але це "подібні суміжні наміри" всіх трьох країн.

"Тому ми зараз намагаємося активніше працювати над координацією позиції трьох країн щодо очікувань від наступного етапу розвитку "Східного партнерства". Більш того, ми активно спільно думаємо над тим, що могло б бути наріжним каменем для просування "Східного партнерства" у підготовці до його 10-річчя,  яке відзначатиметься в травні наступного року", - поінформувала віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Європейський проект без України не буде повноцінним – Климпуш-Цинцадзе

Як повідомлялося, 15 жовтня в Люксембурзі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС та шести держав "Східного партнерства" (Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України). Головуватиме на засіданні  високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерика Могеріні.

Пріоритети "20 завдань на період до 2020 року" були визначені в робочому документі від 9 червня 2017 року та прийняті на  саміті "Східного партнерства" в листопаді 2017 року. Ці пріоритети стосуються зміцнення економіки, системи управління, взаємодії влади і суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-