Климпуш-Цинцадзе про чиновників на Закарпатті: Неможливо служити двом царям

Климпуш-Цинцадзе про чиновників на Закарпатті: Неможливо служити двом царям

Укрінформ
Звільнення занесених у базу «Миротворця» через наявність подвійного громадянства закарпатських чиновників є проявом їхньої чесної позиції.

Про це заявила на брифінгу в п'ятницю, 12 жовтня, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як людина, яка працює на державній посаді, не бувши чиновником, а бувши політичним призначенцем, я вважаю, що неможливо служити двом царям, неможливо служити двом державам, реалізуючи політику держави. Тому якщо хтось почав звільнятися, то це принаймні чесніша позиція ніж та, яка передбачає наявність паспортів двох держав і складання присяги на вірність ще якійсь державі», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що звільнення за власним бажанням – це, напевно, той мінімум, на який було б чесно розраховувати з боку кожного посадовця.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що в українському законодавстві немає механізмів для покарання людей за подвійне громадянство

«Але точно на державній службі, відповідно до закону про державну службу, я не бачу в який спосіб люди можуть собі дозволити працювати з двома чи трьома паспортами – ми таке теж пам'ятаємо», - резюмувала вона.

Читайте також: Закарпатські чиновники з угорськими паспортами пишуть заяви на звільнення - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, сайт "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. У списку "Миротворця" ці люди з'явилися за те, що "присягнули на вірність Угорщині", перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-