Діалог, оборона і стримування - представниця НАТО про політику щодо Росії

Діалог, оборона і стримування - представниця НАТО про політику щодо Росії

Укрінформ
Потрібно знаходити можливості для діалогу з РФ, аби знизити напругу, але водночас твердо говорити про підтримку України, вважає директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, Барбора Маронкова.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу.

"Нам потрібно продовжувати говорити Росії, що ми твердо підтримуємо Україну. Як і Грузію, Молдову, або будь-якого іншого партнера, який переживає агресію з боку Росії у той чи інший спосіб. Це і є зміст нашої політики стосовно Росії – діалог, але одночасно – потужна оборона та засоби стримування", - сказала Маронкова. Вона також зазначила, що нинішній етап відносин НАТО і Росії - імовірно, найгірший з часів "Холодної війни".

"З тим, щоб знизити напруження, яке виникає між нами у конкретних сферах, зокрема це стосується проведення великих навчань, подій у Балтійському або Чорному морях – у воді, в повітрі, будь-де, де можуть відбутися певні зіткнення, ми повинні зберігати здатність розмовляти", - наголосила Маронкова.

Читайте також: Для спростування російських фейків у НАТО створили кілька проектів

Як повідомлялося, на початку жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив російську агресію в Україні, але заявив, що Альянс має намір поліпшувати відносини з Росією. Він також зазначив, що Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Столтенберг нагадав, що після багатьох років спростувань, Росія визнала існування нової ракетної системи під назвою 9M729. Він також вкотре зазначив, що стратегія Альянсу у відносинах з Росією – стримування і діалог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-