Вибухи під Ічнею: Луценко не бачить потреби звіту Полторака в Раді

Вибухи під Ічнею: Луценко не бачить потреби звіту Полторака в Раді

Укрінформ
Потреби запрошувати міністра оборони Степана Полторака в парламент через підрив складів боєприпасів у Ічні немає, оскільки основною версією є диверсійна діяльність російських спецслужб.

Про це заявила народний депутат від БПП, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко у кулуарах конференції, присвяченої 20-річчю програми МОМ з протидії торгівлі людьми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доцільно було б запросити представників силових структур Російської Федерації і спитати з них за ці злочини і диверсійні діяння, які відбуваються на сьогоднішній день (в Україні. – ред). Ще раз повторюю: основна версія – це диверсія. Ми будемо залучати до співпраці наших міжнародних партнерів, які допомогли б нам і підтримали нас у спільній боротьбі проти втручання Російської Федерації у внутрішні справи України", - сказала Луценко.

У цьому контексті вона нагадала випадки отруєння "Новічком" спецслужбами Росії на території Великої Британії.

"Чомусь Велика Британія і їхній парламент не запрошували свого силового міністра, щоб він пояснив, чому російські спецслужби втручаються в цю діяльність і де винний зі сторони Великої Британії", - зазначила Луценко.

За її словами, розслідування насамперед буде проводитися в напрямку виявлення диверсійних груп і тих процесів, які "можуть спричиняти і спричиняли такі явища".

Окрім того, у парламенті буде активізовано роботу над ухваленням закону про кримінальну відповідальність за перетин кордону, поінформувала Луценко.

Читайте також: Арсенал під Ічнею: Міноборони заявляє про поодинокі вибухи на двох майданчиках

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-