Єлісєєв: Якщо

Єлісєєв: Якщо "вибори" на окупованому Донбасі відбудуться, за це має заплатити РФ

Укрінформ
Якщо так звані вибори, призначені окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопада відбудуться, за це має заплатити Російська Федерація.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв у четвер під час слухань в рамках Комітету з питань безпеки й оборони Європарламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія продовжує агресивну політику на Донбасі. Якщо незаконні вибори, які призначені окупантами на сході, на окупованих територіях Донбасу на 11 листопада, відбудуться, Росія має за це заплатити свою ціну. Відповіддю має бути зміцнення європейських санкцій. Лише скоординованою політикою, єдністю Європейського Союзу, посиленням санкцій проти Російської Федерації ми зможемо зупинити кричущі порушення міжнародного законодавства та агресію проти моєї країни", - наголосив Єлісєєв.

Він зазначив, що відсутність відповіді, або слабка відповідь з боку європейських партнерів на такі дії Росії лише розпалюють апетит агресора. Зупинити його може лише солідарна та єдина позиція зі сторони Європейського Союзу щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації.

Читайте також: Берлін вважає неприпустимими "вибори в республіках" на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори", на яких обиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані позачергові вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-