Сьогодні у ПАРЄ прихильникам Путіна було соромно — Ірина Геращенко

Сьогодні у ПАРЄ прихильникам Путіна було соромно — Ірина Геращенко

Укрінформ
Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи зламала хід дебатів, через які намагалися зняти санкції з Росії та повернути її до ПАРЄ.

На цьому наголосила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи перенесення у ПАРЄ голосування з регламентного питання, через яке відкривалася можливість скасувати санкції відносно російської делегації та забезпечення її повернення до Асамблеї.

«Сьогодні українській делегації вдалося зламати хід дебатів. Усі члени делегації навели ту аргументацію, коли навіть таким прихильникам Путіна, як генсек Ради Європи Ягланд, було соромно, і він вимушений був вискочити на трибуну і виправдовуватися», - заявила народний депутат.

Геращенко висловила переконання, що після сьогоднішніх подій в Асамблеї все важче буде втілювати намагання з повернення російської делегації «без збереження обличчя».

«Росія, яка не виконує жодної резолюції Ради Європи, утримує українських політв’язнів, веде гібридну війну проти усього світу, надсилає сюди таких огидних пропагандистів, це все стає дуже токсичним», - наголосила перший заступник голови Верховної Ради України.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ПАРЄ розглянула пропозиції щодо змін до регламенту стосовно повноважень національних делегацій, включно з правом голосу.

Пропозиції передбачали ускладнення для Асамблеї процедури накладення санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, має отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Читайте також: У Раді Європи визнали, що зміни до регламенту просуває проросійське лобі

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року - після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, до якого належать і деякі представники керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-