На Банковій заявили, що з наступником Кучми у ТКГ ще визначаються

На Банковій заявили, що з наступником Кучми у ТКГ ще визначаються

Ексклюзив
Укрінформ
В Адміністрації Президента заявили, що питання про визначення кандидатури нового уповноваженого України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі ще опрацьовується.

Про це йдеться у відповіді АП на інформаційний запит Укрінформу.

"У зв’язку із рішенням Л.Д.Кучми завершити свою роботу в якості уповноваженого України у ТКГ, наразі опрацьовується питання щодо визначення кандидатури його наступника", - зазначили в АП.

Як нагадали в Головному департаменті зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента, рішення про створення ТКГ було досягнуто за результатами зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, що відбулася у м. Бенувіль (Франція) 6 червня 2014 року.

В АП також зауважили, що Кучма був уповноважений представляти Україну в ТКГ розпорядженням Президента України № 953 від 8 липня 2014 року "з метою реалізації плану Президента України щодо мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областях та досягнення домовленостей з його імплементації".

Читайте також: Кравчук пояснив свою відсутність у "Мінську"

Як повідомлялося, представник України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма 2 жовтня у Мінську оголосив про завершення роботи в ТКГ.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що назвати нового представника України в Тристоронній контактній групі має Президент.

Фото: @BelarusMID

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-