Грицак: Україна - полігон, де РФ випробовує гібридну агресію

Грицак: Україна - полігон, де РФ випробовує гібридну агресію

Укрінформ
Цивілізований світ має створити єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, виступаючи на конференції з безпеки, яка відбулась у рамках Українського тижня у Лондоні, повідомляє прес-центр СБУ.

"Увесь цивілізований світ має створити єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії", - йдеться у повідомленні.

За словами Грицака, крім збройного протистояння на Донбасі гібридна війна охоплює й інші сфери життя українського суспільства: політичну, економічну, інформаційну.

Напередодні майбутніх виборів Президента України Кремль провокує сперечання між патріотично налаштованою частиною українського політикуму. «Росія одночасно намагається консолідувати проросійський електорат навколо єдиного кандидата для приведення до влади в Україні проросійської політсили, зміни державного устрою та припинення міжнародної підтримки нашої країни», - наголосив голова СБУ.

Серед інструментарію розвідувально-підривної діяльності Кремля голова СБУ також виділив проведення інформаційних операцій, прямі акції впливу, політичні вбивства, теракти, кібертероризм, діяльність приватних військових кампаній по всьому світу.

«Україна - полігон, де РФ випробує знаряддя і тактику гібридної агресії, які потім застосовує для дестабілізації ситуації в США та країнах ЄС», - підкреслив Грицак.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе запевнила, що у проросійського кандидата немає шансів на виборах

Він вважає, що увесь цивілізований світ має створити єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії. «Нам потрібні правові механізми, які однаково ефективно блокували б поширення російської брехні і у Великій Британії, і у Німеччині, і в Україні. Протидія у гібридній війні - це не лише ефективна оборона, а й потужні контратакувальні дії. Бо найжахливіше для Кремля - не лише оприлюднення його злочинів перед світовим співтовариством, але й донесення правди про справжній стан речей пересічним російським громадянам», - резюмував очільник СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-