Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ягланд таки зірвався. Здорова ж частина Асамблеї – проти повернення Росії в РЄ

Ягланд таки зірвався. Здорова ж частина Асамблеї – проти повернення Росії в РЄ

Блоги
Укрінформ
Чимало європарламентарів, на захист Росії, продовжують волинку про діалог, інші пусті словеса, за якими, насправді, – цинічна зрада принципів

Українській делегації таки вдалося вивести з себе Генсека РЄ Ягланда, який поставив собі мету: до закінчення свого президентства хоч тушкою, хоч чучелом повернути Росію в ПАРЄ – без всякого виконання нею резолюцій Асамблеї.

Lena Sotnyk нагадала лицемірам з Асамблеї, які намагаються прикрити свою колаборації добрими намірами, що, начебто, повертаючи Росію, вони дають можливість російським громадянам захищати свої права в ЄСПЧ, що Держдума РФ давно прийняла закон, яким не визнає рішення Європейського суду з прав людини. 

Сергій Соболєв так само нагадав страсбурзьким лицемірам, які говорять, що парламент, й особливо парламентська опозиція, не відповідає за дії Путіна, – що в Держдуми немає ніякої опозиції, й Держдума несе повну відповідальність за анексію Криму і війну на Донбасі, бо голосувала за це. 

Я нагадала про політв‘язнів Кремля, Сенцова, якого погрожують годувати примусово, про всіх незаконно утримуваних. Продемонструвала європейцям листи від політв‘язнів і запитала – як пояснити українцям у тюрмах Кремля торгівлю принципами? 

Volodymyr ArievVladyslav Golub говорили про не виконані Росією резолюції, про МН17, й інші злочини Кремля. Про тисячі вбитих і замордованих українців на Донбасі. 

Олексій Гончаренко нагадав, що з росіянами страшно сідати за один стіл – можуть отруїти. Й потрібні засоби для хімзахисту, якими варто користуватися тим, хто збирається відкрити Росії двері. Для наглядності він надів гумові рукавички. 

Й тут Генсек Ягланд таки зірвався. Він узяв слово, побіг на трибуну й почав виправдовуватися, що, мовляв, він писав висновок до цієї злощасної резолюції, яку обговорює зала, не з власної ініціативи, а бо його... попросило керівництво ПАРЄ. 

Його виступ мав абсолютно протилежний ефект. Британські консерватори виступили з приводу процедури ведення дебатів і заявили, що не дозволять Янгланду втручатися в голосування, тиснути на Асамблею, впливати на хід голосування й на дебати –  і взагалі, проти шантажу і тиску. Ми підтримали британців оплесками. 

Обговорення –  дуже емоційне й драматичне. Більше 50 виступаючих. Судячи з виступів – сили й настрої діляться 50/50. Здорова частина Асамблеї чітко називає речі своїми іменами, що ці зміни до регламенту спрямовані виключно на повернення Росії, й це не можливо без виконання Росією мінських угод, резолюцій ПАРЄ, повернення Криму і Донбасу, звільнення заручників. 

Але чимало європейських респектабельних політиків продовжують волинку про діалог, необхідність сплати внесків РФ, без яких Янгланду і секретаріату немає достатньо євро на круасани, інші пусті словеса, за якими, насправді, – цинічна зрада принципів. Це дуже огидно. 

Тим часом, кулуарами ПАРЄ ганяють російські пропагандисти з Росія 24 – всі ці огидні тітки, яких якось виганяли з пристойних європейських готелів. Дивно, чому ЄС і досі дає візи людям, далеким від журналістики. Поряд ганяють псевдоукраїнські пропагандистські канали. Переймають досвід? 

Голосування – за кілька годин.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-