Захист Вілкула наполягає, що докази ГПУ побудовані на

Захист Вілкула наполягає, що докази ГПУ побудовані на "припущеннях і домислах"

Укрінформ
Захист співголови фракції Опоблоку Олександра Вілкула вважає, що в поданні ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності депутата необгрунтовані, невмотивовані та бездоказові звинувачення на його адресу.

Про це під час засідання Регламентного комітету сказав адвокат Вілкула Олексій Баганець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі звинувачення на адресу Олександра Вілкула побудовані на припущеннях, домислах слідчого і прокурора, що в сукупності свідчить про необгрунтованість, невмотивованість, безпідставність та бездоказовість цих звинувачень»,- заявив він.

Зокрема, він зазначив, що один зі свідків подання ГПУ добровільно повідомив про те, що ним давалися показання, що свідчать про вину Вілкула в результаті застосування до нього незаконних методів слідства.

Вілкул під час засідання комітету продемонстрував відео із начебто свідченням самого свідка Кобилянського, в якому він зізнається, що його примусили дати свідчення проти Вілкула по одному з епізодів подання.

Коментуючи це, генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що за цими даними буде відкрито кримінальне провадження. 

Як повідомлялось раніше, Луценко представив на засіданні комітету ВР подання на Вілкула.

Луценко розповів, що прокуратура Дніпропетровської області розслідує кримінальну справу за фактом причетності Вілкула на посаді голови Дніпропетровської держадміністрації у 2011 році до незаконної передачі земельних ділянок.

Читайте також: Луценко розповів на комітеті ВР про земельні махінації Вілкула

Зокрема, слідство зібрало докази, що Вілкул сприяв протиправній передачі в оренду ПАТ «Орджонікідзевський гірночо-збагачувальний комбінат» земельних ділянок, які були колективною власністю колгоспу, у результаті чого 2/3 вказаних земель не підлягають сільськогосподарському призначенню. Слідство вважає, що своїми рішеннями Вілкул завдав збитків державі на 486 тисяч гривень. Крім того, Вілкулу інкримінується лобіювання інтересів ТОВ «Артленд» на посаді голови Дніпропетровської ОДА.

У цьому епізоді фігурує голова Дніпропетровської райдержадміністрації Кобилянський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-