Демчина подав до суду на Ситника

Демчина подав до суду на Ситника

Оновлено
Укрінформ
Перший заступник голови СБУ Павло Демчина подав позов до суду на директора НАБУ Артема Ситника про захист честі та гідності у зв'язку з поширенням директором Бюро нібито неправдивої інформації.

Про це написала у Тwitter прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Демчина подав на Ситника до суду позов про захист честі та гідності", - повідомила вона.

Слова прес-секретаря підтвердив кореспонденту Укрінформу Павло Демчина. "Я дійсно звернувся до Солом’янського районного суду міста Київ із позовом до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Приводом стали голослівні заяви Ситника на парламентському комітеті Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, в яких він прямо звинуватив мене у причетності до інформаційної кампанії, спрямованої проти нього", - сказав Демчина.

Він також зауважив, що керівник НАБУ, обвинувачуючи його (Демчину), не міг не знати, що на момент засідання комітету Всеукраїнська громадська організація «Чесне слово» публічно підтвердила проведення ними публічних акцій з критикою Ситника. 

Він наголосив, "що, як офіцер, у випадку підтвердження судом звинувачень на свою адресу, готовий залишити посаду в СБУ. Чи готовий, відповідаючи за свої абсурдні звинувачення, до такого кроку Артем Ситник? Дуже сумніваюсь".

Принагідно Демчина зауважив,  що СБУ системно та результативно викриває прояви корупції у судовій гілці влади та Державній міграційній службі. Протягом 2015 - 2018 років спецпідрозділами по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України стосовно суддів різних рівнів за матеріалами СБУ розпочато 32 кримінальні провадження, у яких 33 особам повідомлено про підозру в скоєнні корупційних злочинів. З них у 28 кримінальних провадженнях дії підозрюваних кваліфіковано за ознаками ст. 368 “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” Кримінального кодексу України. Зокрема повідомлено про підозру одному керівнику та двом суддям апеляційних судів, судді окружного адміністративного суду, восьми керівникам та сімнадцяти суддям районних, міжрайонних та міських судів.

Він додав, що ця робота триває і триватиме попри "гучні" заяви керівників окремих відомств про нібито існуючі проблеми та "підводні течії". "Не помиляється той, хто нічого не робить. Хоча, звісно, ефективніше вийти перед телекамерами "у всьому білому" і викривати "винуватців" власної малоефективності", - зауважив Демчина.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня 2018 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні на 3,76 млн грн першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині. 

Цього ж дня стало відомо, що Демчина направив до Генпрокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро, які підготували йому повідомлення про підозру. 

У березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Журналісти програми "Слідство. Інфо" повідомили, що цивільна дружина Демчини Ольга Волощук, з якою в них троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Водночас у декларації посадовця за 2015 рік вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ. 

Читайте також: Приїхати на комітет Ради Ситнику завадили "невідкладні справи"

Водночас начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену щодо нього інформацію неправдивою.

При цьому Демчина стверджує, що майно, про яке говорить Національне антикорупційне бюро, було у власності його колишньої цивільної дружини Ольги Волощук іще до стосунків з ним. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-