Парубій пояснив, чому відклали розгляд змін до Конституції про перейменування областей

Парубій пояснив, чому відклали розгляд змін до Конституції про перейменування областей

Укрінформ
Під час спілкування з журналістами у Тбілісі (Грузія) в суботу Голова ВР Андрій Парубій назвав причину, через яку відкладається розгляд проектів змін до Конституції про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Не всі фракції ще прийняли остаточне рішення про підтримку цих законопроектів. Для мене надзвичайно важливо, щоб коли ці питання розглядали в залі, у нас гарантовано було 226 голосів... Я переконаний, що ці назви слід змінити, і я готовий ще тиждень почекати, щоб фракції визначилися», - сказав Парубій.

При цьому він зазначив, що питання перейменування областей не відкладено - наразі триває пошук необхідних 226 голосів для направлення відповідних законопроектів до Конституційного Суду, та висловив упевненість, що в найближчі тижні такі голоси буде знайдено.

Голова Верховної Ради повідомив, що з цього питання в кількох фракціях тривають дискусії. 

«Деякі депутати вважають, що перейменування (Дніпропетровської  області – прим.) має бути на Дніпровську. У законопроекті  - на Січеславську. Було б нерозумно, якби ми в дискусії між Дніпровською і Січеславською не ухвалили рішення зовсім», - сказав Парубій, зауваживши при цьому, що у Верховній Раді не зареєстровано законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську. «Тому навіть якби ми в залі знайшли компроміс під Дніпровську область - немає такої законодавчої пропозиції», - пояснив він.

Читайте також: На Миколаївщині досі стоїть близько 70 пам'ятників Леніну

Водночас дискусії щодо перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку, за словами Парубія, містять менше розбіжностей у позиціях сесійного залу.

Як повідомлялося, законопроектами №8329 і №8380 про внесення змін до ст. 133 Конституції передбачається перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей на Січеславську та Кропивницьку відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-