Україна, Грузія та Молдова мають виробити спільну стратегію проти РФ - Парубій

Україна, Грузія та Молдова мають виробити спільну стратегію проти РФ - Парубій

Фото
Укрінформ
Спільна історія і спільні виклики об’єднують Україну, Грузію та Молдову, адже всі ці країни зазнали окупації з боку РФ. 

Про це сказав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на відкритті інавгураційної (першої) сесії Міжпарламентської асамблеї України, Грузії та Республіки Молдова, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

“Спільна історія і спільні виклики нас об’єднують. Наші країни не на словах відчувають жах окупації – і в Молдові, і в Грузії, і в Криму, і в Донецькій та Луганській областях знаходяться окупаційні війська Росії, і доводиться спільно давати відповідь на ці виклики”, - сказав Парубій. 

Він зазначив, що всіх поєднує бажання відстояти незалежність і захистити свої країни. Адже загроза, яка йде від Російської Федерації, часто не лише мілітарна. “Агресія йде в усіх сферах: в енергетичній, інформаційній, духовній, через кібератаки. Ми це відчуваємо кожного дня. Тому вироблення спільної стратегії – одне із завдань, що стоїть перед нами. Вирішуючи питання, слід пам’ятати, що необхідно нести відповідальність один за одного”, - наголосив Парубій. 

Парубій на відкритті інавгураційної сесії Міжпарламентської асамблеї України, Грузії та Молдови / Фото: Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Читайте також: Парубій розповів парламентаріям Грузії та Молдови про ЛитПолБриг

Відзначаючи досвід Грузії, яка маючи окуповані території водночас швидко піднімає економіку і є для України прикладом, Андрій Парубій висловив упевненість, що фундамент, який зараз закладається, матиме велику перспективу. 

"Запорукою є велика дружба між нашими країнами. Перемога буде за нами, бо за нами правда і за нами Бог", - наголосив Голова Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-