Меркель обговорила з Яценюком українських політв'язнів і миротворців на Донбасі

Меркель обговорила з Яценюком українських політв'язнів і миротворців на Донбасі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не забуває про українських політв'язнів Кремля і постійно порушує це питання під час розмов з російським керівництвом.

Про це Меркель сказала в ході зустрічі з екс-прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, обговорювали питання політичних в»язнів. Канцлер робить все для того, щоби тиснути на Росію для звільнення українців, які ув'язнені режимом Володимира Путіна», - сказав Яценюк українським журналістам.    

Глава німецького уряду, за його словами, веде постійні перемовини з російським президентом по всьому спектру питань, у тому числі й щодо політв'язнів, про що вона чітко сказала. 

Добре знає Меркель і ситуацію з Олегом Сенцовим, запевнив він. 

У ході бесіди, яка тривала понад годину, співрозмовники порушили питанння миротворчої мисії на Донбасі. У цьому контексті важливим є те, що з 1 січня 2019 року ФРН стане непостійним членом Ради Безпеки ООН і буде мати право голоса.

Більше того, у Німеччини, як у члена РБ, це буде зовнішньополітичним пріоритетом, дала зрозуміти німецька сторона. ФРН разом із партнерами – США, Францією, Великкою Британією – посіли жорстку і чітку позицію щодо миротворчої місії, нагадав Яценюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-