Євросоюз сподівається, що Україна не зменшуватиме темп реформ

Євросоюз сподівається, що Україна не зменшуватиме темп реформ

Укрінформ
ЄС дотримується зобов'язання всебічно підтримувати Україну на шляху імплементації Угоди про асоціацію і сподівається, що темп впровадження реформ не зменшуватиметься.

Про це заявив директор з питань Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішньої діяльності Томас Майр-Гартінг на четвертому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС 5 жовтня у Києві, повідомляється на Урядовому порталі.

“Томас Майр-Гартінг запевнив, що ЄС дотримується зобов'язання всебічно підтримувати Україну на шляху імплементації Угоди, та висловив сподівання, що впровадження реформ буде надалі відбуватися з не меншим темпом, ніж зараз”, - йдеться в повідомленні.

Він також зазначив, що незалежність, суверенітет і територіальна цілісність України визнані на міжнародному рівні, тож Європа занепокоєна ситуацією на Донбасі внаслідок російської агресії та недотримання Мінських угод Росією.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу на засіданні зазначила, що з моменту підписання угоди про асоціацію Україна та ЄС встановили справжнє партнерство. “Ще ніколи Україна та ЄС не були так близько один до одного, як зараз. Угода про асоціацію з Європейським Союзом має величезну трансформаційну силу і вже дає відчутні позитивні результати“, - підкреслила вона.

Климпуш-Цинцадзе додала, що Угода про асоціацію та Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС створили правову основу для подальшої інтеграції.

Водночас директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України Ольга Стефанішина зазначила, що для ефективного використання Угоди про асоціацію у двосторонній співпраці обидві сторони повинні працювати також над оновленням додатків до угоди. “Право ЄС не стоїть на місці. Воно розвивається разом з інтеграційними процесами в самому Євросоюзі, тому дуже важливо включити низку останніх директив та рішень ЄС у відповідні додатки Угоди“, – сказала вона.

Читайте також: Україна і Молдова підписали план консультацій у сфері євроінтеграції

Як повідомлялося, Комітет асоціації між Україною та ЄС надає допомогу Раді асоціації у виконанні її обов’язків та функцій. Зокрема, цей комітет надає Раді асоціації пропозиції або проекти рішень чи рекомендацій для їхнього схвалення, у разі необхідності імплементує рішення Ради асоціації, а також забезпечує безперервність відносин асоціації та належне виконання угоди.

Комітет був створений відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-