Парубій розповів парламентаріям Грузії та Молдови про ЛитПолБриг

Парубій розповів парламентаріям Грузії та Молдови про ЛитПолБриг

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що підписання статуту Міжпарламентської асамблеї України, Грузії і Молдови на Інавгураційній сесії заклало інституційні підвалини для подальшого зміцнення міждержавних відносин.

Про це спікер зазначив під час спільної прес-конференції у Тбілісі, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

"Підписаному статуту Міжпарламентської асамблеї між трьома країнами передувала довготривала і кропітка робота, і це робота не тільки на політичному рівні", - сказав Парубій.

Голова ВР висловив упевненість, що у відносинах між Україною, Грузією та Молдовою «здійснюються тільки перші кроки, а попереду - багато завдань і цілей».

Читайте також: Парубій їде до Тбілісі на Міжпарламентську асамблею Молдова-Україна-Грузія

Він наголосив на необхідності координації спільних дій проти усіх типів загроз, висловився за координацію дій і консультування під час проведення реформ, які дуже подібні в трьох країнах.

Парубій нагадав, що Україна вже має  досвід діяльності Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва, у рамках якої між країнами навіть «створено спільне військове об’єднання – спільний батальйон, який сьогодні допомагає українським військовим здобувати вишкіл європейського рівня і робити свій внесок у міжнародну безпеку».

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 5-7 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватиме у Тбілісі, де проходить перше засідання Міжпарламентської асамблеї Молдова-Україна-Грузія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-