Відмовитися від агресії Росію змусить консолідація світової спільноти - Гройсман

Відмовитися від агресії Росію змусить консолідація світової спільноти - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що тільки консолідація всієї світової спільноти в змозі змусити Росію відмовитися від своїх варварських планів і агресії.

Про це глава українського Кабміну заявив на прес-конференції у Молдові за підсумками саміту глав урядів країн-членів ГУАМ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Ми всі розуміємо, хто є причиною всіх заморожених конфліктів, у тому числі в країнах ГУАМ. Про це свідчить і варварське вторгнення Росії на територію України. Сьогодні важлива консолідація всієї світової спільноти, щоб добитися від країни-агресора відмови від своїх планів", - відзначив Гройсман.

За його словами, "така агресія несе тільки бідність, відсутність прав і обмеження свобод, що спостерігається сьогодні на окупованих Росією територіях України".

"Наша мета - відновити територіальну цілісність держави, мета нашого ворога - війна і агресія. Ми будемо продовжувати щоденну боротьбу, в тому числі на дипломатичному рівні. Україна вимагає тільки одного - відновлення територіальної цілісності нашої держави і встановлення миру", - підсумував прем'єр.

Читайте також: Гройсман розповів про плани Росії енергетично підкорити Україну

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові відбувся саміт глав урядів країн-членів ГУАМ, в якому брали участь прем'єр-міністри Молдови (Павел Філіп), України (Володимир Гройсман), Грузії(Мамука Бахтадзе), а також віце-прем'єр Азербайджану Алі Ахмедов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-