Яценюк назвав дату візиту Меркель в Україну

Яценюк назвав дату візиту Меркель в Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель здійснить візит до Києва 1 листопада.

Про це українських журналістів поінформував екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який зустрівся з Меркель у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вона їде до Києва 1 числа (листопада). Об'єктивно, що потребувала додаткової інформації перед тим, як спланувати поїздку», - пояснив Яценюк, інформуючи про зустріч у відомстві канцлера, яка тривала понад годину.

Окрім того, політик анонсував запланований на 29 листопада великий українсько-німецький бізнес-форум. Меркель особисто зацікавлена в тому, щоб «Україна була гідно представлена» на ньому, сказав Яценюк, нагадавши, що ФРН є одним з найбільших інвесторів в українську економіку, вкладаючи, зокрема, в “зелену енергетику”, у будівництво автозаводів тощо. Яценюк також додав, що товарообіг між країнами зріс на чверть.

Крім того, Меркель з Яценюком обговорили програму з МВФ щодо фінансово-економічної стабільності України. За словами Яценюка, тут необхідна підтримка в тому числі й Німеччини в раді директорів Фонду, щоби угода була підписана. Він нагадав, що з 17,5 млрд дол. програми Київ отримав тільки 8 млрд дол.

Читайте також: Берлін вважає неприпустимими "вибори в республіках" на Донбасі

Ще одною темою розмови став, за словами Яценюка, проект «Північний потік 2». Канцлер чітко заявила про те, що це не тільки економічний проект, але й такий, що має політичні наслідки, сказав Яценюк. За його словами, спільна позиція України, ЄС і США зі збереження України як ключового транзитера газу теренами Східної Європи стоїть на порядку денному канцлера, позиція якої полягає в тому, що Україна повинна бути транзитною державою.

Загалом Яценюк визнав, що здивувався рівню обізнаності канцлера у всіх українських справах. «Канцлер була і залишається не просто прихильником України, а людиною, яка реально допомагає. Україна стоїть на порядку денному персонально канцлера», - резюмував він.

Як повідомлялося, 28 серпня Президент Петро Порошенко анонсував візит Меркель до України на початку листопада. За його словами, цей візит стане «яскравим свідченням особливої уваги» німецьких партнерів до взаємовигідного партнерства з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-