У ЦВК кажуть, що не

У ЦВК кажуть, що не "закривали" засідання, преса просто не прийшла

Укрінформ
Засідання Центральної виборчої комісії, на якому обрали керівництво нового складу ЦВК, було скликано згідно із законом найстаршим членом комісії й проходило у відкритому режимі.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук у коментарі журналістам за результатами засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання було скликано відповідно до норм закону одразу після присяги, яку склали всі члени комісії, найстарішим за віком членом комісії для вирішення лише організаційних питань стосовно обрання голови, заступників та секретаря Центральної виборчої комісії", - сказала вона.

На запитання, чому на першому засіданні нової ЦВК не було представників ЗМІ, Сліпачук запевнила, що у момент, коли члени комісії заходили до зали засідань, жодного журналіста в приміщенні не було.

"Ми не не впускала пресу. Коли ми приїхали сюди (в будівлю ЦВК - ред.), у нас не було на початок засідання жодної інформації про пресу, про те, що хтось подав документи чи хтось очікує. Ми розпочали засідання негайно для того, щоб якнайшвидше вирішити питання і мати змогу приступити відповідно до регламенту і закону до вирішення всіх робочих питань", - стверджує Сліпачук.

Читайте також: ЦВК підтвердила обрання Сліпачук головою комісії

Як повідомлялося, у п'ятницю, 5 жовтня, на засіданні парламенту 14 новопризначених членів ЦВК склали присягу і приступили до виконання повноважень.

Згодом громадська мережа ОПОРА заявила, що новообраний склад ЦВК проводить своє перше засідання у закритому режимі, за результатами якого головою ЦВК було обрано Тетяну Сліпачук, заступниками голови - Олега Конопольського та Євгена Радченка, секретарем - Наталію Бернацьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-