Дії Угорщини симетричні з заявами російських політиків - Турчинов

Дії Угорщини симетричні з заявами російських політиків - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що останні дії угорської влади йдуть не на користь єдності Європи.

Про це він сказав сьогодні журналістам на спільному брифінгу з керівником Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останні дії Угорщини симетричні з висловлюваннями російських політиків. Вони діють не на користь єдності Європи", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що проблеми з Угорщиною виникли не сьогодні. Протягом останніх років угорські політики роблять дуже багато кроків, щоб заблокувати співпрацю України з НАТО. На думку Турчинова, таким чином угорські політики піднімають свій імідж.

Водночас Турчинов зауважив, що український уряд та парламент у мовному питанні, до якого має претензії Угорщина, діють відповідно до висновків Венеціанської комісії.

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Берегові угорських паспортів.

Читайте також: Угорський консул на Закарпатті має виїхати з України протягом 72 годин - Клімкін

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, має залишити Україну.

Згодом міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто заявив у Москві після зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим, що Угорщина висилає українського консула у відповідь на оголошену Україною ноту про те, що консул Угорщини в Береговому має залишити країну протягом 72 годин.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-