Парубій закрив ранкове засідання

Парубій закрив ранкове засідання

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим», - сказав спікер.

Перед цим парламент ухвалив продовжувати ранкове засідання, що мало тривати до 14.00, до завершення розгляду законопроектів про мову. Відповідне рішення підтримали 248 депутатів.

Станом на 14.15 народні депутати не змогли ухвалити у першому читанні жоден із законопроектів про мову. Спочатку Голова ВР Андрій Парубій поставив на голосування комітетський законопроект № 5670-д, який набрав найбільше голосів за результатами рейтингового голосування, але у першому читанні за нього проголосували тільки 202 депутати за мінімально необхідної кількості 226.

Читайте також: Рада ухвалила у першому читанні законопроект про українську мову

Потім глава парламенту запропонував повернутися до розгляду одразу до двох законопроектів: №5556, внесеного народними депутатами з фракції БПП, та комітетського законопроекту № 5670-д, але депутати не погодилися. Пізніше спікер кілька разів ставив на переголосування пропозицію повернутися до розгляду законопроектів, але голосів на це не вистачало.

Проте потім Верховна Рада все ж ухвалила в першому читанні підготовлений Комітетом ВР з питань культури та духовності законопроект № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яким пропонується створити Нацкомісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

На вечірньому засіданні у четвер депутати розглядатимуть питання про зняття недоторканності з депутата Сергія Дунаєва. У порядку денному також заплановано розгляд питань про дострокове припинення повноважень народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-