Рада розгляне передачу ДПСУ земель для облаштування кордону з Росією

Рада розгляне передачу ДПСУ земель для облаштування кордону з Росією

Укрінформ
ВР розгляне у четвер урядовий законопроект, яким передбачається надати у постійне користування ДПСУ земельні ділянки завширшки не менше 50 метрів уздовж лінії державного кордону.

Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Першими питаннями депутати розглянуть у другому читанні президентський законопроект №9036 «Про внесення змін до статутів Збройних сил України», що передбачає встановлення нового вітання у ЗСУ, та 4 альтернативні законопроекти про мови (№№5556, 5669, 5670 та 5670-д).

Далі парламент прийме рішення щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів.

Окрім того, пропонується розглянути президентський законопроект №8265 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України", включати який до порядку денного сесії парламент відмовлявся вже 13 разів.

Цього дня депутати також розглянуть включення до порядку денного сесії та направлення до Конституційного Суду законопроектів №8329 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)» та №8380 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)».

Серед інших питань порядку денного запланований розгляд законопроекту представника Президента у парламенті Ірина Луценко №8338, яким пропонується тимчасово, до 31 грудня 2019 року, дозволити зняття арештів та заборон відчуження майна Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Далі планується розглянути законопроект №6777 щодо облаштування державного кордону. На Погоджувальній раді 2 жовтня голова Рахункової палати Валерій Пацкан закликав прискорити розгляд цього законопроекту через те, що за результатами аудиту витрачання коштів на проект «Стіна» було встановлено, що іноді немає можливості облаштувати державний кордон через те, що низка земельних ділянок знаходяться в приватній власності чи власності ОТГ, або використовуються якимись державними органами.

Читайте також: ДПСУ не знайшла підтвердження інформації Москаля про відео з паспортами

На вечірньому засіданні першим питанням заплановано розгляд питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва (Опозиційний блок).

Як повідомлялося, 21 липня 2017 року Кабінет Міністрів зареєстрував законопроект №6777. Його метою є створення належних умов для інженерно-технічного облаштування державного кордону України із суміжними державами, насамперед з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-