Комітет ВР визнав законним подання на зняття недоторканності з Дунаєва

Комітет ВР визнав законним подання на зняття недоторканності з Дунаєва

Оновлено
Укрінформ
Регламентний комітет Верховної Ради визнав законним подання Генеральної прокуратури від 18 вересня про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Сергія Дунаєва.

Відповідне рішення було одноголосно прийняте на засіданні комітету у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таким чином комітет дійшов висновку, що подання, підтримане і внесене 18 вересня 2018 року генеральним прокурором Луценком Юрієм Віталійовичем про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дунаєва Сергія Володимировича від 17 вересня 2018 року є законним, оскільки ініційоване і подане належним суб'єктом подання», - оголосив рішення комітету в.о. голови Павло Пинзеник.

 Окрім того, комітет висловив ряд зауважень до обгрунтованості і достатності доказів у поданні на Дунаєва.

Читайте також: Луценко на комітеті ВР: НАБУ потрібен доступ до рахунків Дунаєва

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розглядає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва. 

 27 вересня генеральний прокурор пропонував розгляд регламентним комітетом 3 жовтня подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

18 вересня Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на депутатів Вілкула, Дунаєва і Колєснікова, оскільки минулої сесії Регламентний комітет повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію ці подання.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-