Україна і Молдова підписали план консультацій у сфері євроінтеграції

Україна і Молдова підписали план консультацій у сфері євроінтеграції

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Молдови підписали план консультацій щодо розвитку співпраці у сфері європейської інтеграції.

Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Тудор Уляновскі на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з паном міністром Клімкіним сьогодні підписали план міжміністерських політичних консультацій на 2018-2019 роки, однією з тем якого є розвиток нашого співробітництва у сфері європейської інтеграції та просування порядку денного реформ. Республіка Молдова і Україна - це європейські країни, і ми працюємо разом над нашими спільними європейськими перспективами. У тому числі сподіваємося, що скоро, 15 жовтня у Люксембурзі ( на засіданні міністрів країн "Східного партнерства" - ред.) , також будемо продовжувати діалог на цю тему", - сказав Уляновскі.

Він також поінформував, що під час переговорів з українським колегою відбувся обмін думками щодо питань безпеки, з якими стикаються Україна та Молдова.

Читайте також: Молдова зацікавлена у розширенні спільного з Україною контролю на кордоні - глава МЗС

"У цьому контексті я повторюю принципову позицію Республіки Молдова, яка твердо підтримує зусилля української влади щодо відновлення територіальної цілісності країни та конституційного контролю над східним регіоном та Кримським півостровом", - акцентував глава МЗС Молдови.

Уляновскі також озвучив запрошення українському колезі Павлу Клімкіну відвідати Молдову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-