Кабмін затвердив нові вимоги до держслужбовців категорії “А”

Кабмін затвердив нові вимоги до держслужбовців категорії “А”

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні затвердив нові вимоги до держслужбовців категорії «А».

Про це міністр КМУ Олександр Саєнко написав у Facebook.

“Сьогодні на Кабміні затвердили нові вимоги до держслужбовців категорії «А». Із нововведень – володіння однією з офіційних мов Ради Європи та більш високі вимоги до компетентностей: Управління змінами – вміння формувати плани, управляти та оцінювати ефективність змін. Прийняття ефективних рішень – здатність приймати своєчасні та виважені рішення, аналізувати альтернативи, пропонувати рішення та оцінювати їх ризики”, - зазначив урядовець.

За його словами, вони також повинні вміти мотивувати команду та сприяти її розвитку, правильно делегувати та управляти результатами, формувати нову та ефективну культуру державної служби. Їм мають бути притаманні здатність визначати стейкхолдерів та вибудовувати ефективні відносини з ними, вміння ефективно взаємодіяти та забезпечувати ефективну і послідовну комунікацію.

Читайте також: Від малої приватизації на ProZorro держбюджет отримав 173 мільйона - Саєнко

“Досягнення результатів – здатність формувати цілі, долати перешкоди та фокусувати зусилля на досягненні чітких результатів. Стресостійкість – здатність до конструктивного зворотного зв’язку та критики, вміння управляти емоціями та самоконтроль. Управління ефективністю та розвиток людських ресурсів – вміння управляти проектами та людськими ресурсами, організовувати роботу та контролювати її виконання, мотивувати співробітників”, - додав Саєнко.

Він також зазначив, що держслужбовці категорії «А» повинні вміти працювати з базами даних законодавства та аналітичною інформацією, запроваджувати та використовувати електронне урядування.

Крім того, для оцінки компетенцій буде запущений новий центр оцінювання при Нацагентстві державної служби, що також посилить ефективність роботи держслужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-