Паспортний скандал: СБУ пояснило, чому не може вплинути на фігурантів

Паспортний скандал: СБУ пояснило, чому не може вплинути на фігурантів

Укрінформ
СБУ відслідковує ситуацію з видачею в Береговому українцям угорських паспортів, але вплинути на процес не може через відсутність кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут потрібно виходити з кількох аспектів. По-перше, подвійне громадянство у нас законодавчо заборонене, але жодної кримінальної відповідальності за нього немає. І тому нашим законотворцям потрібно все-таки визначитися, чи є це кримінальною відповідальністю чи ні. Ми однозначно відслідковуємо процеси на Закарпатті з метою недопущення проявів сепаратизму, недопущення злочинів, пов’язаних з втратою територіальної цілісності України”, - сказав Кононенко.

Читайте також: Угорський консул, який роздавав паспорти, найближчими днями залишить Україну - Клімкін

Нагадаємо, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що консул Угорщини, який фігурує на відео, не залишиться в Україні. У відповідь Будапешт пригрозив можливістю вдатися до нових кроків з метою уповільнення інтеграції України в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-