Геращенко вважає суто технічним законопроект щодо порядку самоврядування на Донбасі

Геращенко вважає суто технічним законопроект щодо порядку самоврядування на Донбасі

Укрінформ
Законопроект щодо продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей є суто технічним і визначає лише терміни його дії.

Про це написала у середу перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook

"Президент Петро Порошенко звернувся до ВР із законопроектом про внесення змін до статті 1 Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Він пропонує продовжити дію закону до 31 грудня 2019 року. Це технічний законопроект, який жодним чином не стосується змісту, а виключно терміну дії", - пояснила вона. 

За словами Геращенко, цей законопроект важливий для українських дипломатів і партнерів в ЄС, він посилить переговорні позиції українського дипкорпусу для пролонгації санкцій проти РФ.

 Перший віце-спікер зауважила, що саме вона представлятиме цей законопроект у Раді як Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях і очікує непросту дискусію. "Шаную всі полярні позиції, але апелюватиму до колег підтримати українських дипломатів і проголосувати по суті за санкції проти РФ, яка не виконала жодного пункту мінських угод на відміну від України", - зазначила Геращенко. 

Вона також повідомила, що напередодні розгляду законопроекту у парламенті було проведено "кілька раундів мінської платформи", де відбулися зустрічі з послами країн нормандського формату, американськими і європейськими високопосадовцями і дипломатами, обмінялися думками щодо роботи мінських груп і саботажу з боку РФ всіх пунктів мінських угод.

Читайте також: Президент пропонує ВР продовжити дію закону про порядок самоврядування на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Наразі текст законопроекту, який визначено як невідкладний, відсутній.

Згідно з законом  "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" тимчасово, на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності законом України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України.

Цей закон визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей з метою створення умов для якнайшвидшої нормалізації обстановки, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, створення умов для повернення жителів до вимушено залишених місць постійного проживання, їх реінтеграції, а також для відновлення життєдіяльності в населених пунктах у Донецькій та Луганській областях та розвитку територій.

Закон набув чинності у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-