У Раді сьогодні чекають на Ситника

У Раді сьогодні чекають на Ситника

Укрінформ
Верховна Рада у середу планує розглянути ветовані Президентом України закони у кримінально-виконавчій сфері. Окрім того, у профільному комітеті Ради глава НАБУ має звітувати про діяльність бюро в першому півріччі 2018 року.

Про це повідомляється в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту. 

Першим блоком у середу передбачається розгляд питань ратифікації. Так, ВР планує ухвалити президентський законопроект 0186 "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком", а також два урядових - 0197 "Про ратифікацію Угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій між Урядом України та Урядом Держави Катар" і 0199 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно".

На повторний розгляд із пропозиціями Президента України виносяться два раніше ветованих ним закони. Йдеться про закони "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням" (№2292) і "Про внесення зміни до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення гарантій права засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання близьких родичів" (№2253а).

Читайте також: Рада ввела відповідальність за незаконне використання символіки Нацполіції

Окрім того, народні депутати мають розглянути в першому читанні урядовий законопроект №5023 "Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту". Передбачається, що ухвалення законопроекту дасть змогу дітям, позбавленим батьківського піклування, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в межах установлених квот прийому до українських вишів нарівні з дітьми-сиротами без проходження ЗНО.

Наприкінці засідання парламентарії мають намір розглянути законопроекти №5054 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист" і №2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

Традиційно у середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. На решту дня запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Зокрема, участь у засіданні комітету з питань запобігання і протидії корупції планує брати директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, який звітуватиме про діяльність НАБУ за перше півріччя 2018 року. Попереднього разу, 19 вересня, Ситник не прибув на засідання комітету у зв'язку з "невідкладними справами".

Водночас, комітет з питань регламенту та організації роботи ВР 3 жовтня повторно збирається розглянути подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-