Непродовження закону про  самоврядування на Донбасі грає на руку Кремлю — НФ

Непродовження закону про самоврядування на Донбасі грає на руку Кремлю — НФ

Укрінформ
Парламентська фракція "Народний фронт" підтримає пролонгацію закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на вечірньому засіданні Верховної Ради у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року Президент висловив позицію стосовно продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Це доконаний факт, що рішення парламенту не дозволило Путіну звинуватити Україну у зриві мирного врегулювання. Це рішення також допомогло зберегти і зміцнити режим міжнародних санкцій проти Росії. Наша фракція має намір підтримати позицію Президента і цього року. На тверде переконання "Народного фронту", закон має чітко відповідати прийнятому закону про особливості державної політики і забезпечити державний суверенітет України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях і законодавчим актам, які чітко визначають факт агресії Росії проти України на Донбасі та в Криму", - сказав Бурбак.

Він наголосив, що Кремль несе повну відповідальність за війну і порушення всіх мирних домовленостей.

Читайте також: Геращенко пояснила, чому треба продовжити особливий статус Донбасу

"Непродовження закону грає на руку Кремлю і тим у світі, хто шукає приводу звинуватити жертву, а не агресора. Ухвалення цього закону - це не просте рішення про співпрацю з нашими західними колегами, це необхідно для консолідованої протидії Кремлю", - додав Бурбак.

Як відомо, Закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" був ухвалений Верховною Радою 16 вересня 2014 року, Президент підписав його 16 жовтня 2014 року, а набув чинності закон 18 жовтня 2014 року. Між тим, діяла лише стаття 1 цього закону, де йшлося про запровадження на три роки особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Інші статті цього закону, згідно з прикінцевими положеннями, діють "з дня набуття повноважень органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-