Парубій відкрив вечірню Раду, у залі — 360 депутатів

Парубій відкрив вечірню Раду, у залі — 360 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання парламенту у вівторок, 2 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вечірнє засідання оголошую відкритим", - сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 360 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, під час ранкового засідання депутати ухвалили проект постанови «Про заяву Верховної Ради України у зв'язку із ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи», в якій висловили свою позицію, зокрема, щодо спроб керівництва ПАРЄ повернути повноваження делегації Російської Федерації.

Читайте також: Раду та центр Києва охороняють більше 800 поліцейських і нацгвардійців

Окрім того, Верховна Рада прийняла закон, за яким розширила категорію дітей, що потребують особливої допомоги та підтримки, де передбачено, що до неї належать тепер діти журналістів, які загинули у зв'язку з виконанням професійних обов'язків або по яких встановлено інвалідність І групи, а також діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи незалежно від причини її настання.

Водночас Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо визначення правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності України.

Наприкінці ранкового пленарного засідання парламентарії також ухвалили за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-